Hirdetés

Döbbenetes jelenet az utcán: Letartóztattak egy nőt, aki a Bentley-jében furikáztatta az oroszlánját

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Letartóztatott a thai rendőrség egy nőt, aki a házi oroszlánját kocsikáztatta a méregdrága autójában Pattaya utcáin.

Egészen megdöbbentő jelenet játszódott le a minap Thaiföld egyik városának az utcáján, ugyanis a járókelők egy leláncolt oroszlánkölyköt videóztak le egy fehér, nyitott tetejű Bentley autó hátsó ülésén.

Az autót egy Srí Lanka-i férfi vezette, aki már elhagyta az országot és feltehetően a letartóztatott nő, Sawangjit Kosoongnern barátja lehet, akinek a tulajdonában volt az állat. A BBC kiemelte, bár Thaiföldön nem illegális oroszlánt tartani, azt hivatalosan be kell jegyeztetni.

A thaiföldi hatóságok szerint Sawangjit azt állította, hogy az állatot egy thaiföldi férfitól vásárolta Nakhon Pathom tartományban, aki abban is segített neki, hogy az állatot biztonságban Pattayára szállítsák. A férfi azonban nem értesítette erről a hatóságokat, akik az állat átadásáról sem tudtak.

A nőnek engedély nélküli, ellenőrzött vadállat birtoklásának vádjával kell szembenéznie, ami egy év börtönbüntetéssel és 100 000 bahtig (995 ezer forint) terjedő pénzbírsággal jár. Az autót vezető Srí Lanka-i féfi ellen is megpróbáltak vádat emelni, de nem jártak sikerrel, miután már elhagyta az országot.

Az oroszlánt Sawangjit eladó férfi ellen szintén vádat emelnek az állat engedély nélküli áthelyezése miatt. A hatóságok szerint Thaiföldön jelenleg 224 oroszlán van legális tulajdonban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés