Hirdetés

Oroszország most nagyon betalált: durva támadás érte az ukrán műholdas műsorszórást

Nap Híre portré Nap Híre

Több tucat, az Astra műholdon keresztül sugárzott tévécsatorna adása szakadt meg, miután Oroszország támadást intézett szerdán az ukrán műholdas műsorszórás ellen - tudatták ukrán műsorszolgáltatók.

Az 1+1 médiacsoport számolt be elsőként a műholdas sugárzással kapcsolatos problémákról. "További kísérletek történtek Ukrajna műholdas sugárzásának megzavarására az Astra 4A 11766 H transzponderen, amelyen keresztül 39 televíziós csatorna sugároz, köztük az 1+1 média saját és partner tévécsatornái" - írta az 1+1 internetes oldalán.

A médiacsoport hozzátette, hogy a közvetítést átmenetileg felfüggesztették, amíg a probléma megoldódik. Arra kérték az ukránokat, hogy addig lehetőség szerint alternatív forrásokból tájékozódjanak, például a tévécsatornák weboldalairól vagy a YouTube videómegosztó portálról. 

Az ukrán 24-es hírtelevízió is jelzett sugárzási problémákat. "Idén tavasszal az Oroszországi Föderáció aktívan zavarni kezdte az ukrán tévécsatornák jeleit az Astra4A és a Hotbird13E műholdon, amelyek a SES és az Eutelsat európai távközlési vállalatokhoz tartoznak" - jegyezte meg a hírtévé. A Hot Bird 13G műholdon keresztül sugárzott Freedom tévécsatorna pedig arról adott hírt, hogy a támadók elnémították az adását, és ideiglenesen kicserélték annak tartalmát - írja az MTI. 

Kivégzik az ukrán haderőt

Hivatkozás másolása

Ahogy arról a naphire.hu is írt, a Háborús Tanulmányok Intézete figyelmeztetett: az orosz erők kihasználják az amerikai segítség késedelmét. "Ukrajna most nem tudja tartani a jelenlegi frontvonalakat az amerikai segítség gyors újraindítása nélkül, különösen a légvédelem és a tüzérség gyengült meg jelentősen. A légvédelem hiánya miatt az ukrán vonal egységei ki vannak téve az orosz repülőgépeknek, amelyek most először ebben a háborúban több ezer bombát dobnak a védelmi állásokra. Az ukrán tüzérség hiánya 2022 óta először engedi az oroszoknak, hogy páncélos oszlopokat használjanak anélkül, hogy megfizethetetlen veszteségeket szenvednének" - áll a figyelmeztetésben.

Oroszország újabb város elfoglalására készül

Hivatkozás másolása

Arról is beszámoltunk, hogy az ukrán hadsereg parancsnoka szerint az orosz erők a szimbolikus jelentőséggel bíró május 9-ig el akarják foglalni Csasziv Jar városát. Állítása szerint az orosz hadvezetés kiadta az ennek megfelelő parancsokat. Május 9. a Náci Németország felett aratott győzelem emléknapja Oroszországban. 

Nem lesz tűzszünet

Hivatkozás másolása

Írtunk arról is, hogy nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz tűzszünet az olimpia idején, ugyanis Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a minap közölte, hogy nem hangzott el erre vonatkozóan hivatalos javaslat. "Eddig semmilyen hivatalos lépés nem történt ezzel kapcsolatban" - jelentette ki Peszkov arra az újságíróknak arra a kérdésre, hogy a Kreml hogyan értékeli Emmanuel Macron francia elnök erre vonatkozó javaslatát. A szóvivő emlékeztetett rá, hogy az ilyen alkalmakat az ukrán fél arra szokta felhasználni, hogy megpróbálja csapatait átcsoportosítani és újrafegyverezni. "Ez természetesen megnehezíti az ilyen kezdeményezések megfontolását" - mondta Peszkov.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés