Hirdetés

Hamarosan vége az orosz-ukrán háborúnak? Meglepő kijelentést tett Robert Fico

Nap Híre portré Nap Híre

Robert Fico szerdán részt vett az Európai Unió és a Perzsa-Öböl Menti Együttműködési Tanács találkozóján, valamint az Európai Tanács ülésén. A szlovák kormányfő az ülésen kijelentette, hogy közeledik az ukrajnai háború vége, és szerinte elmozdulás várható. Megjegyezte azt is: "el kell felejteni azt a lehetőséget, hogy az oroszok kivonulnak a Krímről, vagy Donyeck és Luhanszk térségéből."

"Nagy a valószínűsége, hogy gyorsan befejeződik a háború” – jelentette ki Fico, aki úgy véli, hogy már csütörtökön elhangozhatnak valamiféle jelzések, mert ismét felbukkant Ukrajna meghívásának ügye a NATO-ba. A szlovák miniszterelnök a brüsszeli útja előtt a pozsonyi parlament európai ügyekért felelős bizottságának szerdai ülésén megismételte, hogy Szlovákia ellenzi Ukrajna meghívását a NATO-ba, mert ez a harmadik világháborút jelentené.

Robert Fico közölte, Szlovákia továbbra is humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának, leginkább elektromos áramra van szüksége az országnak. Ukrajnától a gáz- és kőolajszállítás biztosításában vár együttműködést. "Visszautasítom, hogy az Adrián keresztül érkezzen hozzánk a kőolaj, mert jóval drágább lenne. A mi kötelességünk, hogy biztosítsuk a szlovákiai és ukrajnai tranzitszállítást a kőolaj és a földgáz esetében is” – szögezte le. Hozzáfűzte, továbbra is érvényes, hogy Szlovákia nem ajándékoz fegyvereket Ukrajnának, de a kereskedelem folytatódik - számolt be az Infostart.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés