Hirdetés

"Orbán Viktor néha nagyon veszélyes játékot játszik" - Zelenszkij súlyos üzenetet küldött

Nap Híre portré Nap Híre

Volodimir Zelenszkij a Le Monde-nak adott interjút, melyben többek között Magyarországról és Orbán Viktorról is beszélt, valamint kijelentette azt is, hogy a világnak már a háború elején helyre kellett volna tennie Putyint.

Az ukrán elnök elmondta, hogy az európai vezetők 90 százaléka Ukrajna oldalán áll, bár a társadalmakon belül eltérőek a vélemények. Szerinte Oroszország teljes körű támadása előtt Európa nagyon ambivalens volt, de az invázió egyesítette Ukrajna körül. "Ennek a támogatásnak köszönhetően Ukrajna képes volt megállítani Oroszországot” – mondta az elnök. 

Zelenszkij ugyanakkor megjegyezte, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor néha „nagyon veszélyes játékot játszik”.

Ez elsősorban magára Magyarországra nézve veszélyes. Ez az ország tudja, mi az invázió, tudja, milyen következményei vannak egy fasiszta rezsimnek, és meglep, hogy Budapest üzenetei radikálisak Ukrajna felé. Trumpnál a játszadozás nem fog működni. Ő egy független vezető. Senki sem szereti, ha gyenge barátai vannak

- fogalmazott. Zelenszkij szerint a háború kezdete óta Európa sok hibát követett el az Ukrajna elleni orosz agresszió kezelésében. Példaként említette, hogy mindenki "megpróbált kezet fogni Putyinnal", hogy demonstrálja, hogy megbékíthető. "Mindez rosszul sült el. Nem volt elég erős álláspont a Krím megszállása és a donbászi háború után” – vélekedett, majd kijelentette: "A világnak a helyére kellett volna tennie Putyint" - idézte az Index.

Aztán az agresszió után mindenki Amerikára nézett, hogy vajon fognak-e szankciókat bevezetni. Zelenszkij szerint Európának és az Egyesült Államoknak vezető szerepet kellett volna vállalnia, és kemény szankciókat kellett volna bevezetnie. "Végül a fegyverszállítások lassulása miatt fennáll a harmadik hiba veszélye: a világ figyelmét Ukrajnáról megpróbálják elterelni” – figyelmeztet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés