Hirdetés

Fokozódik a háború? Az elnök már nyugati műveletekről beszél

Nap Híre portré Nap Híre

Emmanuel Macron francia elnök egy interjúban megerősítette, hogy talán "valamikor" szükség lehet a Nyugat által végrehajtott szárazföldi műveletekre Ukrajnában.

Macron a Le Parisien című lapban szombat este megjelent interjúban hangsúlyozta, "lehet, hogy egy bizonyos ponton - nem akarom, nem én kezdeményezem - az orosz erőkkel szemben szükség lesz szárazföldi műveletekre, bármi legyen is az".

"Franciaország erőssége az, hogy képesek vagyunk erre" - mondta a pénteken készült interjúban, miután hazatért Berlinből, ahol találkozott Olaf Scholz német kancellárral és Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel, a három ország közötti egységet demonstrálva.

A Le Parisiennek adott interjújában az elnök azt mondta, "nagyon gyorsan Németországba akartam menni, hogy ne kezdjünk vitát az esetlegesen felmerülő stratégiai nézeteltérésekről: ilyenek nem léteznek". Hozzátette, a "kancellár és köztem soha nem volt nézeteltérés. Nagyon hasonlóan látjuk a célokat és a helyzetet. Csak az a mód, ahogyan ezeket értelmezzük, különbözik".

Hozzátette, "Németország stratégiai kultúrája a nagy óvatosság, a be nem avatkozás, és távolságtartás az atomenergiától. Egészen más modell, mint Franciaországé, amely rendelkezik nukleáris fegyverekkel, és fenntartja, megerősíti hivatásos hadseregét" - írja az MTI.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés