Hirdetés

Egyre durvul a háború - menekül, kinek kedves az élete

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint 15 500-an érkeztek Ukrajnából szombaton Magyarországra.

Az ukrán-magyar határszakaszon 6097-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 9537-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap.

A beléptetettek közül a rendőrség 83 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - közölte az MTI.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

A 24.hu vasárnap reggel arról írt, hogy az ukránok átkeltek Dnyeperen. Felidézték, az ukránok novemberben foglalták vissza a Dnyeper nyugati partját Herszon városával együtt az orosz megszállóktól, de akkor meg sem kísérelték az átkelést a több kilométer széles folyón. Az átkelés Herszon városának közelében történhetett és több kilométernyi szakaszt tarthatnak ellenőrzésük alatt Oleszkij településtől északra.

Lapunk tegnap arról is beszámolt, hogy az orosz titkosszolgálat néhány kiszivárgott dokumentuma szerint Oroszország a szélsőjobboldalt és a szélsőbaloldalt felhasználva próbál Ukrajna-ellenes demonstrációkat szervezni Németországban. A dokumentumok 2022. július és november közt keletkeztek, és az iratok tanúsága szerint az orosz vezetésben először szeptemberben merülhetett fel az ötlet, hogy a németországi szélsőbaloldalt és szélsőjobboldalt, egy magát békepártinak valló, az Ukrajnának szánt fegyverszállítások leállításáért küzdő koalícióba szervezzék össze

Az atv.hu mindeközben arról írt, hogy orosz hadsereg együttműködve a Wagner zsoldossereg katonáival, újabb három kerületet foglalt el Bahmutban. Eközben már úton vannak Ukrajna felé a Leopard tankok, amelyeket Spanyolország küld a harcokhoz. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés