Hirdetés

Hát itt a baj, szörnyű hírt kaptunk a magyar határról

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán-magyar határszakaszon 4395-en léptek be Magyarországra kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4340-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatott a magyar rendőrség.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 96 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

Az ukrajnai háború elől vonattal 27 ember - köztük 18 gyermek - érkezett Budapestre. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Friss hír az orosz-ukrán háború kapcsán, hogy Németország Leopard 2 harckocsikkal is segíti Ukrajnát az orosz támadás elleni védekezésben - közölte a szövetségi kormány.

Steffen Hebestreit közleménye szerint a szerdai berlini kormányülésen hozott döntés alapján első lépésként egy századnyi, vagyis 14 darab Leopard 2 A6 típusú harckocsit adnak át a német hadsereg (Bundeswehr) állományából.

A támogatás azt szolgálja, hogy az ukrán hadsereg minél gyorsabban felállíthasson két zászlóaljat a német gyártmányú harckocsikból. Ehhez más országok is átadnak ilyen járműveket Ukrajnának, amihez megkapják a német kormány engedélyét.

Olaf Scholz kancellár kiemelte: a döntés megfelel a kormány eddig is követett alapelvének, miszerint 

Németország a partnereivel szorosan együttműködve segíti Ukrajnát az orosz agresszió elleni védekezésben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés