Hirdetés

Ukrajna összeomlik? Nagyon nagy a baj, újabb településeket foglaltak el az oroszok

Nap Híre portré Nap Híre

Elfoglalta az Ukrajnát támadó orosz hadsereg a Harkiv megyei Ivanivka és a donyecki régióban lévő Netajlove települést, miközben az elmúlt nap folyamán a hatból öt frontszakaszon előrenyomult, és öt ukrán ellenrohamot vert vissza - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

A Moszkvában kiadott hadijelentés szerint az ukrán hadseregnek csaknem 1700 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezési vonal mentén. A védelmi minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg két tábori lőszerraktárt, egy harckocsit, négy páncélozott harcjárművet, egy brit Braveheart önjáró, valamint három amerikai M777-es, egy M198-as és egy brit FH-70-es vontatott tarackot, hat francia HAMMER irányított légi bombát, HIMARS és Vilha sorozatvetők 14 rakétáját, továbbá 44 drónt - írja az MTI. 

Az orosz statisztika szerint a háború kezdete óta lelőtt ukrán drónok száma elérte a 24 700-at.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva kommentálta Alar Karis észt elnöknek az Yle finn televízióban tett kijelentését, miszerint "mindent meg fogunk tenni azért, hogy térdre kényszerítsük Oroszországot és Putyint".

"És hogyan? Hadd mutassa meg!" - mondta Zaharova.

Nemrégiben arról is beszámoltunk, hogy az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy tizenkét települést fogalt elharkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés