Hirdetés

Ez valami borzalmas: már majdnem 400 ezer ukrán halt meg a háborúban

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán fegyveres erők veszteségei halottakban és sebesültekben az országban kezdett orosz "különleges hadművelet" kezdete óta meghaladták a 383 ezret - közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a tárca keddi kibővített vezetőségi ülésén.

Arról is beszélt, hogy hivatásos NATO-katonák légvédelmi rendszereket, műveleti-taktikai rakétarendszereket és rakéta-sorozatvetőket kezelnek személyesen Ukrajnában - közölte az MTI.

"Az ezen eszközökkel történő csapások előkészítésekor a rádiólehallgatás során amerikai angol, lengyel és brit beszédet rögzítünk" - mondta.

A miniszter szerint az orosz hadsereg a háború kezdete óta több mint 5800, ukrán oldalon harcoló külföldi "zsoldost" ölt meg, köztük 1427 lengyelt, 466 amerikait és 344 britet.

Mint azt a naphire.hu is megírta, az oroszok november óta újult erővel támadják Ukrajnát. Az orosz elnök elrendelte további 170 ezer ember mozgósítását, és a jelek szerint eldöntötték, hogy újra Kijevet fogják támadni. Arról is beszámoltunk, hogy a múlt héten könyörtelenül lecsaptak az oroszok, elszabadult a pokol Ukrajnában: Oroszország 42 drónt indított, és 6 rakétát lőtt ki Ukrajna déli régióira, ezek közül a légvédelem 41 drónt megsemmisített.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés