Hirdetés

Bajt hoznak az orosz turisták? Furcsa dolgokat beszél egy európai diplomata

Nap Híre portré Nap Híre

Inga Cerniuk litván külügyi kancellár döbbenetes dolgokat állított: szerinte az orosz turisták által gyakran látogatott országokban politikai feszültségek alakulhatnak ki. Szerinte egyes országok megpróbálnak az orosz turisták kedvében járni azzal, hogy azt mondják, ők "másképp látják" a dolgokat az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

A kancellár Thaiföldet, Törökországot és Egyiptomot emelte ki, de említette Moldovát, Grúziát (Georgia) és Örményországot is, mint olyanokat, melyek értékrendje nem egyezik Litvániáéval. Ez pedig - szerinte - vitákhoz vezethet. Arról is beszélt, hogy az ukrajnai háborúval kapcsolatos aktív véleménynyilvánítás olyan komoly konfliktusokhoz vezethet, hogy a turisták akár konzuli segítségre is szorulhatnak - írja a Roadster.

A portál emlékezetett: korábban néhány litván turista Egyiptomban, karaokézás közben azt kiállította, hogy Slava Ukraini (Dicsőség Ukrajnának), mire a jelen lévő orosz turisták poharakat vágtak hozzájuk. A litvánok végül elhagyták a szállodát. Korábban Montenegróban is történt egy incidens, amikor ittas orosz turisták rátámadtak egy üdülőhely tulajdonosára és egy pincérre. Balinak szintén elege van az orosz turistákból, bár ők már az ukránokat sem engedik szívesen. Finnország szintén harcol az oroszok ellen a maga eszközeivel, a helsinki vidámparkban például egy népszerű jégkrém került feketelistára. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés