Hirdetés

Óriási botrány a covid-tesztek körül: thai masszőrből lett nagykereskedő kereste agyon magát a bizniszen

Nap Híre portré Nap Híre

Nyomozást rendelt el az ügyészség.

A rendőrség korábban visszadobta a feljelentést, de az ügyészség ezt felülbírálva nyomozást rendelt el a Covid-tesztek milliárdos állami megrendelésén magát degeszre kereső, fideszes kötődésű cég fantomizálódása miatt. A bizniszben érintett másik, szintén haveri kötődésű cég is így igyekezett eltűnni, abban az ügyben a NAV már nyomoz – írja a HVG.

A Covid-járvány idején, 2020-ban az állam több százezer antigén-gyorstesztet vásárolt az Állami Egészségügyi Ellátó Központon (ÁEEK) keresztül az egészségügyi piacon ismeretlen, de fideszes hátterű cégektől, közbeszerzés nélkül. Az egyik cég, a Rayrai Kft. esetében Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdése feljelentésként landolt a rendőrségen, de ott nem indítottak nyomozást.

Másképp gondolta viszont a felügyeleti szerv ügyészség és a nyomozást elutasító döntést hatályon kívül helyezte, ennek nyomán pedig jelenleg hűtlen kezelés gyanújával folyik nyomozás a Rayrai Kft. ügyében – teszi hozzá a HVG, megjegyezve: a Rayrai egy thaimasszázs-szolgáltatóból vált milliárdos árbevételű gyógyászati nagykereskedővé. Az 1,72 milliárdos állami megbízás előtt, illetve közben lett tulajdonos a cégben Kupper András volt fideszes parlamenti képviselő és Tasnádi László volt belügyi államtitkár.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés