Hirdetés

Óriási a baj: tömegesen támadják meg az OTP ügyfeleit Izrael-ellenes hekkerek, rengeteg fiókot törtek fel

 portré

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Mikuláskor tömeges támadás indult az OTP-ügyfelek Simple-fiókjai ellen. A bank megerősítette, hogy az adattolvajok robotizált módon próbálkoztak, és pár ezer esetben sikerrel is jártak.

Most újabb tömeges támadás történt, a hírek szerint december 8-án ismét rengeteg Simple-fiókot törtek fel. A SimplePay a Facebook-oldalán jelezte, hogy a "bankkártya-elfogadás esetén lassulás tapasztalható a SimplePay használatakor”, majd később már azt írták, hogy a probléma elhárult. Azonban este egy újabb kibertámadás érte a rendszert. 

A felhasználók többféle hibajelentést is kaptak az alkalmazást az illetően, hogy miért nem tudják használni a felületet. A Telex szerint voltak olyan is, akik levelet kaptak névtelen feladótól. Az egyik ilyen angol nyelvű levélben az OTP-t, a magyar korrupciót, és a "népirtó Izraelt" hozták összefüggésben, és azt állították, hogy egymillió dollárt loptak el az OTP-től, amit jótékonykodásra fordítottak - írja a Blikk.

A levelekben a felhasználóknak elküldik a valódi jelszavukat, így bizonyították, hogy tényleg megszerezték őket.

Az OTP Bank a lap megkeresésére ezt a választ adta: "A Simple rendszereit december 8-án este kibertámadás érte egy ismert hackercsoport részéről, akik más felület(ek)en eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal férhettek hozzá a felhasználói fiókokhoz. Ezért biztonsági okokból, átmenetileg az OTP Mobil felfüggesztette a Simple applikáció működését."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés