Hirdetés

Szegény Orbán Viktor, nem lennénk most a helyében

Nap Híre portré Nap Híre

Semmi nyoma sincs a hatvanpusztai uradalomnak Orbán Viktor vagyonbevallásában.

Orbán Viktor
Orbán Viktor Facebook/Orbán Viktor

Csökkent Orbán Viktor miniszterelnök megtakarítása, ez derült ki az éjfél óta elérhető vagyonbevallásokból. Tavaly még 14 millió forintja volt feleségével közös bankszámláján, ez mostanra 10 millió 320 ezer forintra apadt - írja az RTL

Orbán Viktor összesen 5,7 millió forintot kap a miniszterelnöki és a képviselői munkájáért. Ha az ingatlanokat nézzük, abban sem állt be változás, a Cinege utcai lakás fele és a felcsúti háza az övé.

A mesés hatvanpusztai birtokhoz papíron nincs köze Orbán Viktornak, hiszen az hivatalosan az apjáé, Orbán Győzőé. Bár úgy tudni, hogy a miniszterelnök itt szokta lebonyolítani a bizalmas találkozóit.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter, miniszterelnök-helyettes úgy tűnik, sokkal ügyesebben kezelte a pénzügyeit Orbán Viktornál. Semjénnek ugyanis 10 millió forintja van készpénzben, 2 millió forinttal több, mint tavaly. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly 20 millió forintért vásárolt állampapírt, ezen felül két újbudai lakása van.

Lázár János építési és közlekedési miniszter 25 hektárnyi szántóval lett gazdagabb, ezen felül 43 ingatlanja van.

Ha valaki nem panaszkodhat 2023-ra, az Pintér Sándor belügyminiszter, akinek befektetési jegyben több mint 1,1 millió dollárja és 400 ezer eurója van. Készpénzben 10 millió forintot tart, és követelésként feltüntetett egy 595 millió forintos családi, baráti kölcsönt is. De feltüntetett a vagyonnyilatkozatában egy 61, egy 400 és két, 160-160 négyzetméteres budai ingatlant, egy 224 négyzetméteres siófoki házat, egy nyaralót Szihalomon és Szigetmonostoron, valamint egy telket Szihalomon. 

Szerencsére Rogán Antalnak sem kell összehúznia a nadrágszíjat és olcsó parizert vennie reggelire, margarinnal. A kabinetfőnöknek 271 millió forintos megtakarítása van. A találmánya után tavaly 204 millió forintot kapott.

A köztársasági elnök, Novák Katalin kevésbé zárt jó évet, ő 10 millió forinttal lett szegényebb az előző évhez képest, így már csak 31 millió forintnyi megtakarítása van.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés