Hirdetés

Orbán Viktor bekeményített: szó sem lehet terrorpárti tüntetésről Magyarországon

Nap Híre portré Nap Híre

Elfogadhatatlannak nevezte a terrort pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is közölte: Magyarország Izrael oldalán áll.

A kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a Hamász támadása kapcsán azt mondta, amikor látni a terror "lenyomatát", az megrendítő hatással van. Az ember "együtt érez azokkal, akik elszenvedték a támadást és imádkozik a hozzátartozókért, a túlélőkért, egyáltalán érzelmileg az áldozatok oldalán áll" - fogalmazott. Hozzátette: ilyenkor látszik, micsoda érték a béke és a stabilitás, amelyben Magyarország él, a választott vezetők dolga az, hogy ezt megvédjék.

Kijelentette: Magyarország mindig is a terrorizmus ellen volt, függetlenül attól, hogy a terroristatámadások melyik országot célozták.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy megdöbbentő számára, hogy szimpátiatüntetések vannak a terroristák mellett egész Európában. Jelezte: még Magyarországon is próbálkoztak, "de terrorszervezetek mellett szimpátiatüntetést nem lehet rendezni, mert az önmagában is terrorveszélyt jelentene". Ezért "nem is fogunk erre semmilyen engedélyt sem megadni" - jelentette ki.

Nyugat Európában azonban számos helyen nem tudják megakadályozni a terror melletti szimpátiatüntetéseket, és ez azt jelenti, hogy ott nagy számban vannak emberek, akik helyeselnek ilyen akciókat - fejtette ki. Úgy értékelt: miután a migrációs válság idején nagy számban engedtek be ellenőrzés nélkül tömegeket a nyugat-európai országokba, most köztük ott vannak a Hamász megbízottjai is, ami közvetlen, komoly kockázatot jelent minden nyugat-európai országnak, írja az MTI. 

"Adjunk hálát a Jóistennek, hogy 2015-ben helyén volt az eszünk, meg a szívünk is, és megépítettük mind a kerítést, mind pedig a jogi korlátokat, amelyekkel a migrációval (...) szükségszerűen együtt járó terrorista veszélyt Magyarországtól távol tudtuk tartani" - fogalmazott.

Orbán Viktor a közösségi oldalán is megerősítette, amit a rádiós interjújában elmondott. A miniszterelnök az Instagram-oldalán közölte: "Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés. Megvédjük a magyar embereket!"

Mint azt a naphire.hu is megírta, Budapesten palesztinbarát tüntetésre készülnek. Mint írtuk, Khaled Meshaal, a Hamász volt vezetője tüntetésekre szólította fel a muszlim világot a palesztinok támogatására és arra, hogy a szomszédos országok népei csatlakozzanak az Izrael elleni harchoz. Úgy tudni, Budapesten is tüntetést szerveznek, méghozzá péntek délután 4 órától, a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés