Hirdetés

Medöbbentő kijelentést tett Orbán Viktor

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel ismét a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország című műsorának a vendége volt, ahol friss interjút adott. A beszélgetés során szóba került az orosz-ukrán háború jelenlegi helyzete is.

A kormányfő kiemelte, Magyarország mellett Vatikán az egyetlen, aki kimaradt a háborúból.

Majd hozzátette, hogy egy évvel ezelőtt, amikor kitört a szomszédunkban a háború, akkor mindenki abban reménykedett, hogy a harcok hamar véget fognak érni. Azonban egy év alatt sokkal durvább és kegyetlenebb lett, mint amire gondoltunk. Orbán úgy látja, ahelyett, hogy mindenki elkötelezné magát a béke mellett, nagyon megosztott lett a közvélemény.

Kiemelte, hogy egyre több az áldozat mindkét oldalon, de egyik fél sem közöl reális adatokat azok számáról, de minden bizonnyal már 100 ezer felett van a halottak száma, a sérülteké pedig ettől is sokkal több. Mint mondta, a háború és az infláció nem csak Európában, hanem az egész világon gondot okoz - írja az Index. És kijelentette azt is, hogy "a nyugati világ vezetői háborús lázban égnek".

Soha ilyen közel nem voltunk ahhoz, hogy egy lokális háborúból világháború legyen, ennek az esélye pedig napról napra növekszik

- tette hozzá a miniszterelnök, aki szerint már csak hazánk és Vatikán áll igazán a béke pártján. Majd kiemelte, nem akarja megnevezni a konkrét országokat, aik a háború mellett állnak, mivel nem akar fölösleges vitákba kezdeni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés