Hirdetés

Orbán Viktor rendkívüli döntése Lázár Jánosról: minden magyar családot érint

Nap Híre portré Nap Híre

Orbán Viktor kormányhatározatban bízta meg Lázár Jánost a közösségi közlekedés tarifa- és kedvezményrendszerének átalakítására.

Lázár János
Lázár János MTI

Megjelent a friss kormányhatározat a tarifa- és kedvezményrendszer további átfogó korszerűsítésével és egyszerűsítésével összefüggő feladatokról Orbán Viktor aláírásával, írja az Index.

Ez alapján Lázár Jánosnak ki kell dolgoznia a közösségi közlekedés tarifa- és kedvezményrendszerének átalakításához szükséges intézkedéseket 2024. márciusáig, illetve felülvizsgálnia a vonatkozó jogszabályokat.

A cél a közösségi közlekedés versenyképességének és a személyszállítási közszolgáltatásokhoz való hozzáférési lehetőségének növelése, valamint az utazóközönség igényeihez lényegesen jobban igazodó, korszerűbb, átjárható és egységes tarifarendszer kialakítása érdekében – a tarifa- és kedvezményrendszer átalakításával.

Az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformján dolgozom a munkatársaimmal a minisztériumban és a MÁV–VOLÁN-csoportnál. A célom az, hogy 65 év felett és 14 év alatt ingyenesen utazhasson mindenki Magyarországon. Ezzel a közösségi közlekedés nyertesévé tehetünk minden magyar családot - fogalmazott korábban Lázár János.

A közlekedést a legsérülékenyebb társadalmi csoportok számára is ingyenessé tenné, például a fogyatékossággal élőknek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés