Hirdetés

Hoppá: Orbán Viktor pszichoterápiát javasolt, mutatjuk kinek

Nap Híre portré Nap Híre

Nem látni a kiutat az ukrajnai háborús konfliktusból és ez megbénítja az európai politikát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Antalyában, ahol Recep Tayyip Erdogan török államfő meghívására vesz részt az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF).

A kormányfő szerint azt kell először eldönteni, hogy az idő kinek dolgozik, mert ez a legfontosabb kérdés.

"Ha valaki azt gondolja, hogy az idő az ukránoknak és a Nyugatnak dolgozik, és a háború folytatása katonai sikert hozhat Ukrajnának, akkor van értelme folytatni. Ha valaki azt gondolja, hogy az idő Oroszországnak dolgozik, és a háború folytatása Oroszország sikerét fogja hozni, akkor jobb most abbahagyni. Én személy szerint az utóbbiak közé tartozom"

- fejtette ki Orbán Viktor.

A kormányfő szerint "bajban vagyunk", mert a háború kezdete óta Magyarországon kívül sok ország úgy beszél erről, hogy ez a "mi háborúnk", és ha ez a mi háborúnk, és az ellenfél erősebb és területeket foglal el, akkor a vesztesek oldalán találjuk magunkat. Nagyon nehéz megmagyarázni, hogyan járjunk el és hogyan jöjjünk ki ebből, ha elveszítjük a háborút - tette hozzá.

A kormányfő arról is beszélt, hogy gyakran nevezik Putyin kutyájának vagy trójai falónak.

"Erre pszichoterápiát javasolnék. Ez nem politikai vita" 

- szögezte le Orbán Viktor. Mint mondta: ő nem ukrán szemüvegen vagy Putyin szemüvegén át szemléli az ukrajnai háborút, hanem magyar szemüvegen keresztül. "Nekem az országomat és a nemzetemet kell képviselnem, és én tudom, mi a magyarok érdeke. Ha valami jó a magyaroknak, azt támogatom, ami nem jó nekik, azt ellenzem. Ez ilyen egyszerű" - fogalmazott a miniszterelnök. Orbán Viktor kiemelte a kárpátaljai magyarságot, akik ezer éve ott élnek, és most besorozzák őket az ukrán hadseregbe.

"Az ukrajnai háborúban magyarok halnak meg" - nyomatékosította a miniszterelnök, hangsúlyozva, hogy ők a magyar nemzet tagjai. Kitért arra is, hogy a béke azt jelentené, hogy a magyar életek is biztonságban vannak. "A többi között ezért állunk mi, magyarok teljes mellszélességgel a béke oldalán" - mondta Orbán Viktor, amit a Tudás idézett.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés