Hirdetés

Rendkívüli hír: Pekingből Washingtonba utazik Orbán Viktor

Nap Híre portré Nap Híre

A miniszterelnök a közösségi oldalán tudatta, hogy a következő állomása Washington lesz.

"A következő állomás: Washington” – írta ki Instagram-sztoriba Orbán Viktor miniszterelnök magyar idő szerint hétfőn reggel fél 9 után nem sokkal, egy, a pekingi reptéren felszálló repülőgépet ábrázoló fotó kíséretében, szúrta ki a Telex. A lap hozzátette: a a miniszterelnök nagy valószínűséggel a NATO-csúcsra utazik az amerikai fővárosba. A csúcstalálkozót július 9-11. között tartják Washingtonban, az esemény házigazdája az Egyesült Államok, ami azt jelenti, hogy az aktuális elnök, azaz jelenleg Joe Biden fogadja a résztvevő országok vezetőit.

Orbán Viktor ma hajnalban érkezett meg Pekingbe

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, Orbán Viktor gépe ma hajnalban érkezett meg Pekingbe, azonban már korábban is tudni lehetett, hogy a kormányfő vasárnap keleti irányba elhagyta Magyarországot. A kormányfő hétfőn találkozott Hszi Csin-ping kínai elnökkel, akinek gratulált Kína szilárdságához és stabilitásához, amelyet "ebben a viharos világpolitikában" az egész világ számára jelent. 

Orbán Viktor közölte azt is, hogy mely országoknak a döntésén múlik, hogy mikor lesz vége az orosz-ukrán háborúnak. "A háborúzó felek mellett három világhatalom, az Egyesült Államok, az Európai Unió és Kína döntésén múlik, mikor lesz vége az orosz-ukrán háborúnak. A háborúzó felekkel történt találkozóimat követően ezért jöttünk Pekingbe" - írta a közösségi oldalán. 

Korábban a békemissziója keretében Orbán Viktor Moszkvába utazott, előtte pedig Kijevbe látogatott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés