Hirdetés

Magyar Péternek tényleg felvételei vannak Varga Juditról és Gulyás Gergelyről? És mihez kezdhet velük?

Nap Híre portré Nap Híre

Mint kiderült, a Fővárosi Nyomozóügyészség korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása miatt indított nyomozást, ebben az eljárásban hallgatták meg Magyar Pétert, aki közölte, hogy részben volt felesége, Varga Judit beszélgetéseiről készült hangfelvétellel tudja bizonyítani a kormány érintettségét a Schadl-Völner ügyben. 

"Ezeket a bizonyítékokat anno még a családom védelme érdekében készítettem, amikor megtudtam hogy ez egy maffiaállam amiből nagyon nehéz kiszállni. Nyilván a családomat már nem tudom védeni, de az országot még megpróbálom" - fogalmazott Magyar Péter, hozzátéve, hogy ő készítette ezeket a felvételeket, amelyeket a folytatólagos meghallgatásán ad majd át az ügyészségnek. 

Magyar Péter jogi képviselője szerint ha Magyar úgy dönt, nyilvánosságra is hozhatja a felvételeket. Bárándy Péter azt mondta az RTL Híradónak, elképzelhető, hogy a felvételek felhasználása valamilyen személyiségi jogot sértenek, ezért a felhasználók kell azt eldöntenie, hogy ez politikailag értékesebb számára, vagy nem vállalja, hogy egy enyhébb jogsértést megvalósít

Bárándy Péter szerint akár telefonbeszélgetésekről, akár személyes találkozókról készültek a hangfelvételek, felhasználhatók egy jogi eljárásban, még akkor is, ha a szereplők nem tudták, hogy felvétel készült. "A magyar büntetőeljárásban - ugyanúgy, mint legtöbb kontinentális eljárásban - szabad bizonyítékfelhasználás van, és ha ezt magánember rejtetten felvett felvételt szolgáltat és annak van relevanciája, akkor az felhasználható és felhasználandó. Az egyetlen kizártság, ha illegális felvételt hatóság készít, az nem használható fel" - mondta a jogi képviselő. 

Magyar Péter azt állítja, bizonyítani tudja, hogy Schadl György Rogán Antal embere volt, továbbá azt is, hogy a végrehajtói kar volt elnökének korrupciós ügyében a kormány manipulálta az ügyészségi iratokat, Völner Pál volt államtitkár pedig idő előtt értesült az ellene is folyó nyomozásról. Magyar Péter azt is mondta, hogy a kormánynak nincs más lehetősége, mint a lemondás. Eddig azonban sem az ügyészségnek, sem a nyilvánosságnak nem mutatott be erre vonatkozó bizonyítékokat.

A miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs Brüsszelben azt mondta az RTL Híradónak, hogy jelen pillanatban semmilyen bizonyítékot nem látnak, és szerinte ez nem más, mint egy médiahekk, és abból a műfajból sem a legjobbak közül való. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés