Hirdetés

Irgalmatlan tisztogatásba kezdett Orbán Viktor

 portré

Orbán Viktor - Szijjártó Péter javaslatára - felmentette Bunford Zsolt Jánost a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkárát. Ezzel egyidejűleg Balajthy Henriettát – 2024. április 22-ei hatállyal – a tárca helyettes államtitkárává nevezte ki - szúrta ki a 24.hu.

Mivel indoklás nincs, így azt nem lehet tudni, hogy Bunford Zsolt kap-e más fontos megbízást a kormánytól. Eddig a biztonságpolitikáért felelt a külügyminisztériumban. 2022-ig ő volt az Információs Hivatal (IH) főigazgatója. A hírszerzésnél 2008-tól dolgozott különböző vezetői beosztásokban.

A lap felidézte: Bunford Zsolt másfél éve Szijjártó Péter javaslatára rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot kapott Novák Katalin köztársasági elnöktől. Most a felmentésében szerepet játszhatott az is, hogy a hivatal átkerült Rogán Antal irányítása alá. 

Orbán Viktor az elmúlt időszakban több szakembert is átmozgatott. Néhány hete például lecserélte Rogán Antal szzuperkémeinek főnökét: Kovács Zoltán András dandártábornokot, a Nemzeti Információs Központ (NIK) élén Hatala Andrea váltotta. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés