Hirdetés

Orbán Viktor irgalmatlan tisztogatásba kezdett a Fideszben

Nap Híre portré Nap Híre

Mi is írtunk róla, hogy kemény kritikában húzta le a Demokrata című hetilap főszerkesztője a hétmilliárdos költségvetésű Petőfi-filmet, mire Rákay Philip lejúdásozta Bencsik Andrást.

Arról is írtunk, hogy a kritikára válaszul Bencsik Gábor azt írta róla, hogy a hazafiság nem mentség a tehetségtelenségre. 

Rákay Philipnek azonban nem kisebb személyiség, mint Orbán Viktor sietett a segítségére, aki szerint, ha jól értjük, hétmilliárdból filmet forgatni az 1848-as forradalomról pont olyan hősies dolog, mint annak idején részt venni benne.

A miniszterelnök más területen is offenzívában van a jelek szerint. A Politico információi szerint három fideszes EP-képviselő (Hidvéghi Balázs, Bocskor Andrea és Tóth Edina) is hazatér Brüsszelből. Azonban a Népszava úgy tudja, hogy még ennél is nagyobb lesz a mozgás, ugyanis a brüsszeli Fidesz-frakció fele nem indul újabb mandátumért a júniusi EP-választáson. Ez azt jelenti, hogy 12 fideszesből hatan biztosan nem lesznek tagjai az Európai Parlamentnek - írja az atv.hu

A lap szerint Trócsányi László, Járóka Lívia, Kósa Ádám, Hidvéghi Balázs, Deli Andor és Tóth Edina neve nem fog felkerülni a listára, a Politico által említett Bocskor Andrea indulásáról vagy visszavonulásáról nincsenek információik.

Mint ismert, Trócsányi László egykori igazságügyi miniszter már az év elején bejelentette, hogy nem lesz EP-képviselő, mivel a Károli Gáspár Egyetem rektoraként kíván dolgozni, emiatt nemrég még az alkotmánybírói jelöltségét is visszamondta.

A Fidesz EP-listáját Deutsch Tamás vezeti, aki a februárban kirobbant kegyelmi botrányba belebukó Varga Judit közéleti visszavonulásának köszönhetően kapta meg a lehetőséget.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés