Hirdetés

"Talpra magyar!" - üzente Orbán Viktor a közösségi oldalán

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Orbán Viktor kedden friss bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, amivel a magyaroknak próbált üzenni.

A bejegyzésében a kormányfő úgy fogalmazott, hogy "Talpra magyar! Ünnepeljünk együtt március 15-én Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál!". Később pedig Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is megszólalt, aki kiemelte: idén a nemzeti ünnepünk a hét közepére, szerdára esik, de a kormány ezt figyelembe véve igyekszik összeállítani a programokat.

Ismertette azt is, hogy egy nappal korábban, már március 14-én átadják a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, az ünnep napján pedig a szokásoknak megfelelően reggel zászlófelvonással díszelegnek a nemzeti ünnep előtt. Ezt követően huszármenet vonul a Múzeumkerthez, ahol 10 óra 30 perc és 11 óra 30 perc között a budapesti helyszínek díszünnepségei zajlanak, beszédet mond Csák János kulturális és innovációs miniszter.

A megemlékezések és az ünnepi programsorozat Kiskőrösön is folytatódik. Petőfi Sándor, nagy nemzeti költőnk születésének 200. évfordulóján a városban ünnepségek lesznek, amelyhez csatlakozik Orbán Viktor miniszterelnök is, aki 15 órától mond ünnepi beszédet Petőfi Sándor szülőházánál.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés