Hirdetés

Durva titok derült ki Orbán Viktorról

Nap Híre portré Nap Híre

Saját minisztere kotyogta ki a részleteket arról a bizonyos decemberi napról.

Orbán Viktor európai uniós ügyekért felelős minisztere a héten a Le Monde francia lapnak adott interjút és a beszélgetés során több téma is szóba került, például az orosz-ukrán háború, Magyarország soros uniós elnöksége, illetve az is, hogy decemberben Orbán Viktor miért is vonult ki valójában az EU-csúcsról kávézni.

Bóka János kiemelte, az uniós stratégia arra támaszkodott, hogy Ukrajna a fegyveres konfliktusban győzelmet arat Oroszország ellen. Ennek a stratégiának azonban a sikere kérdéses. Majd szóba került Orbán Viktor kivonulása is az ukrán uniós csatlakozási tárgyalásról is, ezzel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy

"az Európai Tanácsban lehetetlen volt konszenzusra jutni a 27 tagállam között, a magyar miniszterelnök "az üres székek politikájának európai megoldását alkalmazta", fenntartva határozott politikai álláspontját".

Az Index kiemelte, hogy a miniszter Ukrajna EU-s finanszírozásáról elmondta, hogy "az EU költségvetésén kívül, a tagállamok és a nemzetközi szereplők által létrehozott alap révén kellene biztosítani, minden évben, a tagállamok egyhangú döntése alapján".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés