Hirdetés

Orbán Viktor elárulta, milyenek igazából a magyarok

Nap Híre portré Nap Híre

A miniszterelnök szerint itt a sport szeretete és a sporthősök tisztelete felülír szinte mindent.

Orbán Viktor
Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Magyar Zene Házában az atlétikai világbajnokság tiszteletére rendezett műsoron és fogadáson vett részt, ahol a világ sportvezetőivel és sportdiplomatákkal találkozott – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán Viktor köszöntőjében elmondta: örök szövetség áll fent a magyarság és a sport között. Akik itt voltak az elmúlt napokban Budapesten, láthatták, hogy Magyarország ősi és modern, nemzeti és nyitott, láthatták, hogy milyenek igazából a magyarok: szenvedélyesek és tisztelettudóak, itt a sport szeretete és a sporthősök tisztelete felülír szinte mindent.

Nem csoda, hogy ennyi kiváló sportrendezvényt láttunk már vendégül – folytatta. Csak az elmúlt pár évben voltak itt már vizes vb-k, vízilabda és úszó eb-k, volt vívó és judo-világbajnokság, kézilabda-eb, Giro d’Italia, Európa-liga-döntő, s reméljük, hogy hamarosan Bajnokok Ligája-döntő is – sorolta.

Budapest a sportszerető világ találkozási központja lett – állapította meg Orbán Viktor.

Ha ezt a szép hosszú listát összerakjuk, úgy tűnhet, hogy ha nem is egyszerre, de „több darabban” már mi is rendeztünk olimpiát – mondta a kormányfő.

Magyarország nyolcadik a nyári olimpiák összesített éremtáblázatán, mögöttünk nagyobb és népesebb nemzetek sorakoznak a rangsorban. Mindezt úgy, hogy az első tíz helyezett ország közül mi vagyunk az egyetlenek, akik még nem rendezhettek olimpiai játékokat. Ez aligha maradhat így az idők végezetéig – vélekedett Orbán Viktor.

A miniszterelnök a béke fontosságáról is beszélt, kiemelve: a magyarok ezt a világbajnokságot a békének ajánlották fel. Végezetül megköszönte a vb szervezőinek és rendezőinek embert próbáló munkáját.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés