Hirdetés

Rendkívüli személyi döntéseket hozott az éjjel Orbán Viktor, már meg is jelent a Közlönyben

Nap Híre portré Nap Híre

Csütörtök este a Magyar Közlönyben megjelentek Orbán Viktor miniszterelnök határozatai. Kiderült, hogy ismét személyi változások történtek a kormányban.

Orbán Viktor - a tudománypolitika koordinációjáért is felelős Csák János miniszter javaslatára – ismét kinevezte Freund Tamást, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács tagjának. A döntés visszamenőleg, január 8-ától hatályos, három évre szól - szúrta ki a 24.hu.

A kormányfő Lázár János javaslatára arról is döntött, hogy más fontos megbízatására tekintettel felmenti január 18-ai hatállyal az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkárát, Kikina Artúrt, aki a vasútépítésért volt felelős a tárcánál. Január 15-től ő látja el a pályaműködtetési vezérigazgató-helyettesi és a beruházási vezérigazgató-helyettesi feladatokat a MÁV Zrt.-nél. Kikina Artúr okleveles építőmérnök, felsőfokon beszél ukrán és orosz nyelven, helyettes államtitkári megbízatása előtt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vasútfejlesztési igazgatója.

Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére pedig arról döntött, hogy  január 31-ei hatállyal megszűnik Sölch Gellért Boldizsár megbízatása. A tárca helyettes államtitkára lemondott. Korábban a stratégiai ügyekért felelt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés