Hirdetés

Orbán Viktor vészjósló bejelentést tett a háborúval kapcsolatban

Garai Kitti portré Garai Kitti

Orbán Viktor azt mondta, minden egyes pénteki interjúban arról kell beszélni, hogy a helyzet romlik.

A Süddeutsche Zeitung értesülései szerint Németország hamarosan engedélyezi a lengyelek számára, hogy megkezdjék a MiG-29-es vadászrepülőgépek Ukrajnába történő szállítását - írja az atv.hu. Orbán Viktor erre úgy reagált a péntek reggeli interjújában, hogy egyre borúsabban látja a háború eszkalációs veszélyét, és hétről-hétre romlik a helyzet.

Felidézte, hogy a legutóbbi interjú óta kiderült, hogy a britek szegényített urántartalmú lövedéket juttatnának el a frontra, ami bár nem atombomba, de már valami, ami a nukleáris lőfegyverek sajátosságainak a körülményeit bekapcsolja a háborúba.

Az oroszok válasza erre az volt, hogy Fehéroroszország területére taktikai atomfegyvereket telepítettek, vagyis nem irodalmi félelem, hogy előbb-utóbb a háború kiterjedése valamilyen atomfegyver bevonásával járhhat.

Orbán Viktor kiemelte, ha világháború lesz, akkor atomháború lesz. "A Jóisten mentsen emg ettől minket" - tette hozzá.

A miniszterelnök az interjúban beszélt arról is, hogy az USA szankciókat vetett ki a Nemzetközi Beruházási Bank vezetőire. Mint azt a Naphire.hu is megírta, ezután Magyarország kilépett a pénzintézetből. Orbán Viktor ma reggel azt mondta: "Ha a tényeket nézzük, azt találjuk majd, hogy nem Magyarországgal szembeni szankciókról van szó." Beszélt arról is,  az amerikaiakkal jó viszonyunk van, a szövetségesünk.

Ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy vannak filozófiai különbségek az Egyesült Államok és Magyarország között, azonban jelenleg a legfontosabb különség, ami a háború tekintetében fennáll. Mint mondta, a háború egyik legfőbb támogatója az Egyesült Államok, és a kormányfő ezt az álláspontot nem fogadja el. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés