Hirdetés

Orbán minisztere elszólta magát: hiába az ígéretek, komoly gond van a tanárok 32 százalékos béremelésével

Nap Híre portré Nap Híre

Orbán Viktor az év végi kormányinfón bejelentette, hogy konkrétan mennyi lesz a tanárok béremelése. A pedagógusok új bruttó fizetése azóta megjelent a Magyar Közlönyben is. De ezzel még nincs vége: jött a hidegzuhany, egyenesen Orbán Viktor miniszterétől.

A pedagógusoknak beígért, átlagosan 32,2 százalékos béremeléssel kapcsolatban Gulyás Gergely az ATV újságírójának, Csuhaj Ildikónak adott interjújában jelezte, hogy még egy technikai jóváhagyásra van szükség az Európai Bizottságtól, amit szóban többszörösen megígértek.

Ez egy jogi garancia, a nekünk adott tájékoztatás szerint a papír el is készült, csak Brüsszelben ilyenkor mindenki szabadságon van, ezért még nem volt, aki aláírja. Ha ezt megkapjuk, akkor januártól a pedagógusok nem 10, hanem átlagosan 32,2 százalékos béremelést kapnak – jelezte. A miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány és a Belügyminisztérium mindent megtesz azért, hogy a 32,2 százalékos pedagógus béremelés megvalósuljon 2024 január elsejével. Viszont habár az Európai Bizottság megígérte, hogy a jogi garanciát jelentő jóváhagyást elküldi a magyar kormánynak, ez még nem történt meg. És ahhoz, hogy ne a 10 százalékos, hanem a 32,2 százalékos béremelés valósuljon meg, erre a hivatalos bizottsági visszaigazolásra feltétlenül szükség van.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés