Hirdetés

Durva időnk lesz ma: Ónos eső, hószállingózás és eső is jön

Garai Kitti portré Garai Kitti

Két megyére adtak ki figyelmeztetést a figyelmeztetést ónos eső miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön jobbára erősen felhős vagy borult idő várható, de átmenetileg akár nagyobb területen is szakadozottá válhat a felhőzet. Számottevő csapadék estig nem valószínű: legfeljebb hószállingózás, szitálás, átmeneti ónos szitálás fordulhat elő.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A csúcshőmérséklet többnyire -1 és +4 fok között valószínű, de az átmenetileg naposabb tájakon enyhébb lehet az idő. Késő estére -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Estére beborul és délnyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső. Az Északi-középhegység területén kezdetben, átmeneti jelleggel ónos eső is eshet. Többfelé hullhat jelentős mennyiségű csapadék. A délkeleti, keleti szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.

Két megyére figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok:

Hivatkozás másolása

Pénteken megint rengeteg csapadék lesz

Hivatkozás másolása

Mint azt a Naphíre megírta, pénteken sokfelé várható eső, zápor, délen és keleten zivatar is kialakulhat. Napközben átmenetileg csökken a csapadékhajlam, majd estétől újabb csapadékzóna érkezik. A déli, délnyugati szél északnyugati, északi irányba fordul és nagy területen kísérhetik erős lökések.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés