Hirdetés

Sokkoló előrejelzés: egyre durvul az időjárás

Garai Kitti portré Garai Kitti

Szerdán még nagyon hideg lesz, csütörtökre kissé enyhül az időjárás, pénteken azonban ismét ránk szakad az ég.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán jobbára erősen felhős vagy borult idő várható, csupán átmeneti vékonyodások, szakadozások lehetnek a felhőzetben. A reggeli órákban északkeleten, keleten még előfordulhatnak kevésbé felhős körzetek, majd ott is megnövekszik a felhőzet.

Érdemi csapadék nem valószínű, legfeljebb az Alföldön fordulhat elő szitálás, az Északi-középhegység térségében hószállingózás, estétől ónos szitálás. A délkeleti, keleti irányú szél általában gyenge vagy mérsékelt marad, az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön azonban élénk, egy-egy helyen erős lökés is kísérheti.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -4 és +3 fok között valószínű, északkeleten azonban ettől pár fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben akár nagyobb területen is szakadozottabbá válthat a felhőzet és lehet több-kevesebb napsütés. Estig helyenként gyenge vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat, estétől az ország nyugati felén eső várható. A déli, délkeleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A maximum -1 és +8 fok között valószínű, északkeleten várható a hidegebb.

Pénteken ismét ránk szakad az ég

Hivatkozás másolása

A hétvégéhez érve bedurvul az időjárás. Az előrejelzés szerint pénteken erősen felhős vagy borult idő valószínű, de lehetnek elvékonyodások, szakadozások a felhőzetben. Sokfelé várható eső, zápor, délen és keleten zivatar is kialakulhat. Napközben átmenetileg csökken a csapadékhajlam, majd estétől újabb csapadékzóna érkezik. A déli, délnyugati szél északnyugati, északi irányba fordul és nagy területen kísérhetik erős lökések.

A minimum általában -5 és +4 fok között alakul, a fagypont alatti értékek északon, északkeleten várhatóak, a legtöbb helyen hajnalra enyhül az idő. A csúcshőmérséklet 2 és 14 fok között valószínű, északon az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés