Hirdetés

Százezreket fizetett egy fűnyíró traktorért, amit végül sosem kapott meg

Nap Híre portré Nap Híre

A férfi online akart vásárolni, de csúnyán átverték.

Vádemelést javasolt a napokban a Szeghalmi Rendőrkapitányság egy budapesti páros ellen, mert a gyanú szerint megkárosítottak egy internetezőt. A vésztői férfi fűnyíró traktort akart venni, és jelentkezett egy internetes hirdetésre. Utánvétellel szerette volna kifizetni a 300 ezer forint értékű gépet, de előleget kértek tőle. Hajlott rá, hogy az összeg felét átutalja, majd miután ez megtörtént, üzenetet kapott. Az eladó azt kérte, hogy hívja fel őt telefonon, majd elmondta neki, hogy van egy határidős üzlete, szüksége volna a pénz másik felére is, mert ha a másik ügyletben nem teljesít, abból nagy bonyodalom lehet. 

A férfi végül átutalta a vételár második felét is, de ezután az, akivel megállapodott, csak hitegette, hogy szállítják neki a traktort. Volt, hogy azt mondta, már úton vannak, és hívják, ha a közelben járnak, de az ismeretlen elérhetetlenné vált.

A rendőrök azonosították azt a férfit, akinek a számláján landolt a pénz. Tőle egy ismerőse kérte el a számlaszámát, és annak ellenére megadta, hogy tudta, csaláshoz használja majd. Amikor megérkezett rá a 300 ezer forint, fel is vette és odaadta az ismerősnek, aki 20 ezer forinttal díjazta közreműködését. Az ismerős azt vallotta, neki egy nő mondta, hogy jó üzlet az internetes csalás, ezért vágott bele.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés