Hirdetés

Kiadta a riasztást az OMSZ - sokan lehetnek veszélyben

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Áradásokat okozhat a következő napokban lehulló nagy mennyiségű csapadék, a Bodrogon például a másodfokú árvízvédelmi készültségi szint közelébe emelkedhetnek a vízállások - hívta fel a lakosság figyelmét az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden közösségi oldalán.

Mint írták, a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföld egyes részein már esik az eső, a csapadékzóna fokozatosan halad északkeleti irányba. Éjszaka a déli, délkeleti tájakon zivatarok is kialakulhatnak.

Kiemelték többek között azt is, hogy a következő öt napban az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb eső, a lehulló csapadék mennyisége "igen nagy eséllyel" meghaladja majd a 20 millimétert. A bejegyzéshez készített infografika szerint kedd délutántól vasárnap délutánig Debrecenben 44, a Tisza-tónál 40, Szegednél 39, Miskolcon 37, Nyíregyházán 36 milliméter csapadék várható.

Emiatt hazánk északkeleti folyói megáradhatnak

- emelték ki a Facebook-oldalukon megosztott közleményben, majd hozzátették: a következő hat napban a Sajón, a Tarnán és a Zagyván az elsőfokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó, a Bodrogon a másodfokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés