Hirdetés

Vihar jön, nézzék, hol csap le

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Délnyugat felől beborul az ég, éjszaka sokfelé valószínű kiadós eső, záporeső, a déli, délkeleti megyékben zivatar is lehet.

Illusztráció

Szerdán napközben szakadozik, csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén valószínű néhány órás napsütés, majd este újra beborul az ég. Szerdán a nap első felében nagyobb eséllyel a Tiszántúlon és az Északi-középhegységben, majd estétől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra.

A többször változó irányú szél jellemzően délies lesz, nagy területen erős, éjszaka főként a Dél-Alföldön viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +10 fok között alakul, az északi és nyugati tájakon lesz hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű, délkeleten lesz a legenyhébb idő.

Mi a helyzet Európában?

Hivatkozás másolása

Kontinensünk időjárását döntően az Európa északi, nyugati részei felett elhelyezkedő, sok középponttal rendelkező ciklonrendszer és azok frontjai alakítják, teszik változékonnyá és többfelé csapadékossá.

A legtöbb helyen az eső esik, de a magasabb hegyekben és az északi országokban havazik, míg délen zivatarok is előfordulnak. Egész napos fagy inkább csak a vastag hótakaróval fedett Kelet-európai-síkságon és Skandináviában van. A Kárpát-medence felett több mediterrán ciklon vonul át, így folytatódik a változékony, mozgalmas időjárás.

Arról korábban írtunk, hogy az időjárás még a hazai növényekre is hatással van, például a hagymára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés