Hirdetés

Tényleg megszűntek a problémák? Megszólalt az OMSZ

Nap Híre portré Nap Híre

Az előző hétvégi kiugróan magas hívásszám után ezen a hétvégén már zavartalanul és gyors hívásfogadással működött a háziorvosi, alapellátási ügyelet 1830-as telefonrendszere Pest vármegyében és az ország más területein is - közölte az Országos Mentőszolgálat hétfőn az MTI-vel.

Két nap alatt Pest vármegyében 1626-an hívták fel az ügyelet telefonszámát és a vármegye 21 ügyeleti telephelyén 1015 beteg, köztük 408 gyermek részesült megfelelő ellátásban. Az országos ügyeleti betegszám a két nap alatt 10 113 volt.

Hozzátették: az új Pest vármegyei ügyelet telefonszámát az első hétvégén több mint ötszázan hívták "kipróbálási céllal", ez a szám ezen a hétvégén kevesebb mint a felére csökkent.

A mentőszolgálat közlése szerint a működési és betegforgalmi adatokat a jövőben is folyamatosan elemzik annak érdekében, hogy "a 1830 hívásfogadó kapacitása és az ügyeleti ellátó helyek erőforrásai mindenkor megfeleljenek a betegek szükségleteinek".

Az új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének vármegyékre vonatkozó részletei a www.mentok.hu/ugyelet linkre kattintva elérhetők - olvasható a közleményben.

Mint azt korábban a Nap Híre is megírta, a betegek panaszkodtak az új ügyeleti rendszerre, és emiatt egyszer már megszólalt az Országos Mentőszolgálat. Akkor is kiemelték azonban, hogy zavartalan a hívásfogadás és az ügyeleti ellátás Pest vármegyében.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés