Hirdetés

Nincs megállás: újabb ország csatlakozott a mobiltelefonok iskolai tiltásához

Nap Híre portré Nap Híre

Olaszország is csatlakozott a sorhoz, és kitiltaná a mobiltelefonokat az iskolákból. 

A mai napon elkezdődött az új iskolai tanév, a tanulók számára pedig ezúttal a legfontosabb változás az, hogy szeptembertől korlátozzák a mobiltelefonok és egyéb okoseszközök iskolai használatát. Itthon nagy felháborodást okozott a telefonok kitiltása az iskolákból, de a világon már egyre több ország fordul a telefonok iskolákból való kitiltása vagy épp limitált használata felé, köztük fejlett nyugati országok is. 

Most Olaszország is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.

Tilos a mobiltelefon használata az általános iskolákban az idei tanévtől kezdve, amit az olaszok nyolcvanhárom százaléka támogat egy hétfőn közzétett felmérés szerint. A SkyTG24 hírtelevízió készítette felmérés szerint a rendelkezést az olaszoknak 13 százaléka nem helyesli, a többiek nem mondtak véleményt a kérdésben. A számok azt mutatják, hogy a jobboldali szavazók körében népszerűbbnek számít a tiltás mint a balközépre voksolók között – írja az MTI alapján a Blikk

A mobiltelefonok kitiltásáról Giuseppe Valditara oktatási miniszter még júliusban döntött. Idén szeptembertől az óvodákban, valamint az általános iskolák első öt osztályában nem engedélyezett, hogy a diákok mobiltelefont használjanak még oktatási vagy tanulási célból sem. Táblagépeket, számítógépeket és más technológiai eszközöket tanári felügyelettel használhatnak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés