Hirdetés

Durva részletek: ezért vették őrizetbe Óbuda alpolgármesterét

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, a Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásában a mai napon összehangolt nyomozási cselekményeket hajtott végre. A nyomozó főügyészség a közleménye szerint korrupciós bűncselekmények miatt folytat nyomozást, amely ügyben a Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnál is eljárási cselekmények zajlottak.

A Magyar Nemzet azonban megtudta, hogy 

a hatóságok őrizetbe vették Óbuda alpolgármesterét, a baloldali összefogás politikusát, Czeglédy Gergőt.

A lap úgy tudja, hogy a letartóztatás egyenes folyománya annak a kedd délelőtti házkutatásnak, amelyet Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) végzett az óbudai városházán a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozása során.

Az ügyészség már márciusban is tartott hasonló akciót, akkor azt közölték, hogy négy embert őrizetbe vettek. A megalapozott gyanú szerint egy férfi a cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött az óbudai önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

"A Hivatal munkatársai az ügyészséggel mindenben együttműködtek, a kért iratokat hiánytalanul átadták. Az ügyészségi tájékoztatás szerint a nyomozati cselekmény ugyanabban az ügyben zajlik, amely kapcsán márciusban már kértek be iratokat az önkormányzattól. Habár a közleményükben azt írják, hogy az akcióban 40 hivatalos személy, köztük a Készenléti Rendőrség állományának tagjai vesznek részt, az önkormányzat épületében mindössze öt fő hivatalos személy tartózkodott. Ismét leszögezzük, hogy az önkormányzat minden egyes szerződése szabályos és valós teljesítésen alapul, ez kizárja a jogszerűtlenséget és a fiktívitást. Az erre vonatkozó bizonyítékok rendelkezésre állnak és ismételten nyilvánosságra fogjuk hozni azokat"

- olvasható az önkormányzat által kiadott közleményben, amelyben az alpolgármester őrizetbe vételére nem tettek utalást.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés