Hirdetés

Váratlan bejelentés jött a nyugdíjemeléssel kapcsolatban

Nap Híre portré Nap Híre

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón a nyugdíjemelés kapcsán elmondta, a tervezetnél valamivel magasabban alakult az infláció.

A minisztert a kormányinfón az idei béremelésekről és nyugdíjemelésről kérdezték. Gulyás Gergely konkrétumot nem mondott, de utalt arra, hogy a nyugdíjak ügyében kötelezettségük van és az "infláció a tervezettnél valamivel magasabban alakult" - szúrta ki az Infostart.

A portál felidézte, hogy a Nyugdíjas Parlament idén 3,5 százalékos nyugdíjemelésre számít a kormánytól. A szervezet elnöke szerint egy átlagos nyugdíj esetében ez havonta hétezer forint körüli pluszt jelentene az időseknek. Karácsony Mihály úgy fogalmazott, hogy az ilyen őszi emeléskor a január és augusztus közötti áremelkedést szokták nézni, és ennek alapján szerinte 18,5 százalékos éves inflációval számolhatnak.

Varga Mihály pénzügyminiszter korábban közölte, hogy amennyiben az évközi adatok alapján a becsültnél magasabb lesz az éves infláció értéke, januárig visszamenőleg – a törvényben előírtak szerint – novemberben lehet nyugdíjkorrekció.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés