Hirdetés

Most vannak óriási bajban a magyar nyugdíjasok

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint ismert, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) még április 17-én küldte el az évközi kiegészítő emelést sürgető levelét a kormánynak. A szervezet most választ kapott Banai Péter Benőtől, az államháztartásért felelős államtitkártól, amiből kiderül: nem lesz nyugdíjemelés évközben.

"Nem lesz évközi nyugdíjemelés, legkorábban a törvényben is előírt, a valós inflációhoz igazított, novemberi korrekcióval nőhet az idősek ellátása" - közölte a Népszavával a NYUSZET elnöke - vette észre a 24.hu.

A NYUSZET a magas inflációra hivatkozva kérte a kormányt, hogy legyen évközi nyugdíjemelés, ám Banai válaszában azt írta, a KSH adatai nem támasztják alá a nyugdíjasok azon kérését, hogy az ellátásokat júniusban vagy júliusban, év elejéig visszamenőleg emelje a kormány legalább 3 százalékkal.

Pedig a szakértő szerint indokolt lenne további 1,2, és 0,3, vagyis az idei 3 százalékkal számolva összesen 4,5 százalékos emelés is, ugyanis idén az infláció már elvitte a januári nyugdíjemelést, sőt a 13. havi ellátást is.

Juhász László, a NYUSZET elnöke azt is elárulta a lapnak, hogy kérték a kormánytól, hogy az élelmiszerárak drasztikus emelkedése miatt a 150 ezer forintnál kevesebb ellátásból élők kaphassanak egy egyszeri támogatást, de erre is elutasító választ kaptak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés