Hirdetés

Nagyon szomorú hír jött a 65 év feletti magyarokról

Nap Híre portré Nap Híre

Drámai adatokat közölt az Eurostat.

Az egyedül élő 65 év feletti magyarok több mint 40 százalékának gondot okozna egy hirtelen jött kiadás kifizetése. Ilyen például, ha valamelyik fontos háztartási gép hibásodik meg és javításra, esetleg cserére szorul, vagy a házban, lakásban keletkezik valami akut tennivaló - írja az Eurostat, amit a 24.hu szemlézett.

A felmérésből kiderült, hogy az idős magyarok komoly kihívásokkal néznek szembe.

Mint írták, az egyedül élő, 65 év felettiek 41,8 százaléka tavaly nem lett volan képes megbirkózni egy hirtelen felmerülő, váratlan kiadással. A probléma több százezer időst érint Magyarországon.

Az adatok azt mutatják, hogy 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben az egyedül élő, 65 év felettiek körében ez az arány még 31-33 százalék körül mozgott, de 2020-ra már 46,5 százalékra nőtt. Azonbana  helyzet azóta csak tovább romlott. Ezt az elméletet alátámasztja az is, hogy 2022-ben 15,2 százalékos volt a nyugdíjasinfláció.

Ráadásul az idősek pont az év végén szembesültek a brutális drágulással, ami 2023-ban is masszívan kitartott, és csak az utóbbi hónapokban látszik valamennyire csillapodni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés