Hirdetés

Mi történik ebben a magyar kórházban? Két nap alatt két kismama halt meg szülés után

Nap Híre portré Nap Híre

Mindkét édesanya a szülészeti megfigyelőben volt, és nem sok különbséggel vesztették életüket.

Két napon belül két kismama halt meg a nyíregyházi kórházban - számolt be az RTL. A portál szerint egy máriapócsi édesanya császármetszéssel szülte meg a fiát tavaly novemberben, azonban a műtét után az intenzív osztályra került. Azt mondták, az áldozat egy szülészeti szobában volt azzal az újfehértói anyával, aki ikrei világrahozatala után szintén meghalt egy nappal korábban. A nyíregyházi kórház azt közölte, mindkét esetet vizsgálják, de nincs köztük összefüggés.

A 33 éves máriapócsi nő a harmadik gyermekét hozta világra tavaly novemberben. Nikolett a szülés után azonban napról napra egyre gyengébb lett. "Elvitték a szülészeti megfigyelőbe és majd késő este átvitték az intenzív osztályra. Éjfélre még bementünk és azt mondta a doktor úr, hogy bízik a legjobbakban, a párjának megmutatta a gépeket, nézze meg, hogy minden rendben van. És működik minden. És kettő óra 55-kor meghalt a nővérem" - mondta az RTL-nek Nikoletta testvére. 

Az áldozat húga szerint a testvére jól viselte a terhességet, azonban a 9. hónapban egy vérvizsgálat kimutatta, hogy véralvadási problémái vannak. Gyógyszereket kapott, amitől jobban lett, de a szülést így is előre kellett hozni. 

Most a család tudni szeretné, hogy mi okozta a tragédiát, azonban egyelőre még az orvosi papírokra várnak. Beszámoltak arról is, hogy a zülészeti megfigyelőben volt Nikolettával az az újfehértói kismama, Renáta is, aki szintén műtéttel hozta világra ikerlányait, de néhány órával később rosszul lett és ő is életét vesztette. "Már akkor nagyon rossz állapotban volt a nővérem és akkor ilyeneket írt, hogy nézd már, meghalt, akkor velem most mi lesz?”

A kórház az RTL megkeresésére közölte, hogy mindkét esetben belső vizsgálat indult, azonban a két eset között nincs összefüggés. Szerintük mindkét kismamánál előre nem látható események történtek, amit a szakszerű ellátás ellenére sem tudtak visszafordítani.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés