Hirdetés

Fontos változás a halottak napja miatt - sok magyart érint

Nap Híre portré Nap Híre

November 2. halottak napja. Soka ilyenkor szeretnének eljutni szeretteik sírjához az ország számos pontján, így Budapesten is. A BKK a közlekedéssel kapcsolatban osztott meg fontos változás.

Tájékoztatásuk szerint járatsűrítésekkel készül a hosszú hétvégére és rendkívüli járatokat is indít mindenszentek és halottak napja miatt a temetők kényelmesebb megközelítése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK azt közölte  hogy szombattól keddig bizonyos, temetőket érintő járatok a szokásosnál sűrűbben, illetve nagyobb befogadóképességű járművekkel indulnak, emellett rendkívüli járatok is segítik a sírkertek megközelítését mindenszentek és halottak napján, egészen november 2-ig. 

A BKK járatai szombaton és hétfőn (mindenszentek napján) a szombati, vasárnap a munkaszüneti napi, hétfőn az ünnepnapi menetrend szerint járnak, hogy a közlekedés minél egyszerűbb legyen. A 3-as metró hétfőn és kedden (halottak napja) a hétköznap napközbeni rend szerint, egész nap Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbusszal lehet utazni.

A Keleti pályaudvar és a rákoskeresztúri Új köztemető között 28B jelzéssel rendkívüli villamosjárat közlekedik majd, az óbudai temető felé pedig 118B jelzéssel rendkívüli buszjárat indul a Szentlélek térről.

Mindenszentek és a halottak napja alatt a temetők megközelítésére érdemes a közösségi közlekedés eszközeit választani, az utazás megtervezéséhez az ünnepi időszakban is célszerű a BudapestGO alkalmazást használni - jelezte a BKK. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a sírkertek környékén útlezárásokra kell számítani.

November 1-je, mindenszentek ünnepe a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ilyenkor. Az ezt követő halottak napja, november 2-a fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává, halottak napjává.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés