Hirdetés

Zombitámadás: Novák Katalin másfél hónappal a lemondása után kirúgott több nagykövetet

Nap Híre portré Nap Híre

Csapás a múltból: Novák Katalin másfél hónappal a lemondása után kirúgott több nagykövetet.

A kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin több határozata március 25-én jelent meg, így azok együtt szerepelnek a Magyar Közlönyben a jelenlegi köztársaság, Sulyok Tamás döntéseivel. Mindketten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előterjesztéseit fogadták el - szúrta ki a 24.hu

Novák Katalin novemberben felmentette Sipos Sándort az alól, hogy a Laoszi Népi Demokratikus Köztársaságban Magyarországot képviselje, azonban a bangkoki nagykövetséget továbbra is vezeti és képviseli hazánkat a Mianmari Szövetségi Köztársaságban is. Novák december közepén Kocsis András rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet – érdemei elismerése mellett – felmentette a hágai nagykövetség vezetése alól, majd Horogszegi Szilágyi Dániel Mihálynak rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott, egyben meg is bízta a hágai követség vezetésével.

Január végén Hetey Ágotának rendkívüli követ és meghatalmazott miniszteri rangot adományozott. Néhány nappal lemondása előtt Heincz Balázs Attilát bízta meg azzal, hogy képviselje hazánkat Trinidad és Tobago Köztársaságban. A nagykövet továbbra is irányítja a havannai nagykövetséget, képviseli Magyarországot a Dominikai Köztársaságban, a Dominikai Közösségben, Jamaicában és Saint Luciában.

Sulyok Tamás állomáshely megjelölése nélkül, a külügyminiszter javaslatára Babity Jánosnak, illetve Mernyei Ákos Péternek adományozott rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés