Hirdetés

Nagyon durva dologgal vádolják Novák Katalint a pedofilmosdatónak adott kegyelem után

Nap Híre portré Nap Híre

Súlyos kérdéseket vet fel Novák Katalin döntése a szakértő szerint.

Novák Katalin
Novák Katalin

Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott annak a férfinak, aki a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyetteseként éveken át eltussolta főnöke pedofil bűncselekményeit - zaklatási eseteket, illetve szexuális kényszerítések tucatjait.

Az elítélt igazgatóhelyettes ráadásul újra foglalkozhat majd gyerekekkel, ugyanis újra kaphat majd erkölcsi bizonyítványt. Az elnöki kegyelem után olyan igazolást is kaphat, ami alapján az lesz a dokumentumban, hogy nem volt elmarasztalva gyerekbántalmazási ügyben.

Herczog Mária gyermekvédelmi szakember azt mondta az ügyről az szmo.hu-nak, hogy eleve drámai dolognak tartja, hogy a Magyar Nemzet koncepciós pert emleget, noha az eljárás során bebizonyosodott, hogy az eset megtörtént.

A másik, amit furcsának tart, mintha a kormányzati kommunikáció úgy gondolná, hogy az igazgatóhelyettes tette semmis pusztán azért, mert egyébként sportversenyekre készített fel és vitt el gyerekeket.

A megadott kegyelem tulajdonképpen megkérdőjelezi az ítélet hitelességét, illetve a történteket, és nem tekinti gyermekvédelmi szempontból veszélyesnek őt, a bizonyítékok és az ítélet ellenére sem a szakember szerint.

Azt is hangsúlyozta, hogy a kegyelem óta az elítélt igazgatóhelyettes ismét dolgozhatott gyerekekkel. “Ez azt jelenti, hogy ez a kegyelem tulajdonképpen megkérdőjelezi az ítélet hitelességét, illetve a történteket, és nem tekinti gyermekvédelmi szempontból veszélyesnek őt, a bizonyítékok és az ítélet ellenére sem” - fogalmazott Herczog Mária.

Súlyosbító tényezőnek tartja Novák Katalin esetében, hogy ő államtitkárként, miniszterként felelős volt a gyermekek védelméért, és nagyon büszke arra, hogy e téren milyen jelentős tevékenységet fejtett ki.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés