Hirdetés

Elképesztő kiütéssel kezdett a női kéziválogatott, 49-11-re (!) győztek a britek ellen

Nap Híre portré Nap Híre

Története során először csapott össze Nagy-Britanniával a magyar női kézilabda-válogatott, folytatás pénteken Svédország ellen.

A tavalyi, Kamerun elleni világbajnoki csoportmérkőzés kifejezetten szoros, idegőrlő csatának számított ahhoz képest, amit a magyar válogatott játszott Nagy-Britanniával a debreceni olimpiai selejtező első fordulójában.

Decemberben az afrikai csapatot 39-20-ra verte Golovin Vlagyimir együttese, ám vízumproblémák miatt az együttes ezúttal nem utazhatott el Magyarországra, a nemzetközi szövetség pedig úgy döntött, a britek olyan feltörekvő nemzetnek számítanak a sportágon belül, hogy lehetőséget kell adni nekik.

Mark Hawkins szövetségi kapitány az M4Sport kamerája előtt elmesélte, hogy egyesével hívogatta játékosait, akik tanulmányaikat és munkájukat megszakítva vállalták a szereplést.

Ez meg is látszott a csapaton, amely a mérkőzés elején még úgy ahogy tartotta magát – volt egy meglepő, 3-0-s szériája is –, de hihetetlen mennyiségű hibát elkövetve esélyük sem volt arra, hogy megszorongassák a házigazdát.

A magyarok a félidőben 24-6-ra vezettek, végül 49-11-re nyertek – Golovin kapitány szerint ez a csata edzésnek is gyenge volt.

A 49 találat a második legtöbb, amit a magyar női válogatott valaha lőtt: 2005-ben Ausztráliát 57-9-re, míg 2006-ban Argentínát 48-19-re, 2009-ben Chilét 48-14-re verte - írja a 24.hu

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés