Hirdetés

Nincs kegyelem: Orbánék ráléptek a gázpedálra

Nap Híre portré Nap Híre

Ahogy arról beszámoltunk, irgalmatlan mennyiségű pénz a tét a beruházás körül, amely miatt Karácsony Gergely kiakadt , viszont lehet, hogy megépül miatta Európa legmagasabb tornya.

Benyújtotta az Országgyűlésnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a rákosrendezői mini-Dubajról szóló törvényjavaslatot, annak előadójaként pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert jelölte meg, aki már alá is írta a szerződést a mini-Dubajról. A Rákosrendezőre tervezett új városrész ötmilliárd euróból épülhetne fel.

A törvényjavaslat értelmében az új városrész megvalósításához szükséges ingatlanokat a kormány eladja majd azoknak, akiket az arab állam erre kijelöl. Nem lesz szükséges hozzá sem közbeszerzést, sem pályáztatást kiírni. A beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű lesz, a szükséges infrastrukturális fejlesztésekre legalább 800 millió eurót (kb. 304 milliárd forintot) biztosít Magyarország. Ide tartozik a gyalogos és közúti felüljáró kialakítása, illetve a vasúti pálya befedése is - írja a Telex

A rákosrendezői vasútállomás megépítése azonban nem a kormány, hanem az Egyesült Arab Emírségek feladata lesz majd. Az itt épülő lakásokat ötszázalékos áfával kell majd értékesíteni. Lesz itt emellett elvileg bevásárlóközpont, és Európa legmagasabb tornyát is emlegették már.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés