Hirdetés

Elítélték a magyar származású volt elnököt, de persze szerinte ő ártatlan

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Helybenhagyta a párizsi fellebbviteli bíróság szerdán a Nicolas Sarkozy volt francia elnök ellen korrupció miatt hozott ítéletet.

A korábbi államfőt első fokon 3 év börtönre ítélték, melyből két év szabadságvesztés végrehajtását felfüggesztették. A fellebbezés után született döntés értelmében a politikusnak egy évre sem kell börtönbe vonulnia, elektronikus nyomkövető viselésére kötelezi az ítélet. A fellebbviteli bíróság helybenhagyta az alacsonyabb szintű törvényszék azon döntését is, hogy Nicolas Sarkozy ideiglenesen nem viselhet közhivatalt - írja az MTI.

Ügyvédje az ítélet kihirdetése után leszögezte, hogy Nicolas Sarkozy ártatlan, a döntés igazságtalan, és a legfelsőbb bírósághoz fordul jogorvoslatért.

A 68 éves volt elnököt 2021-ben ítélte el a bíróság, mert megpróbált megvesztegetni egy bírót, miután távozott az elnöki posztról. Emellett befolyással üzérkedés miatt is elmarasztalták, mert megpróbált bizalmas információk birtokába jutni a 2007-es kampányának finanszírozásával kapcsolatos vizsgálattal kapcsolatban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés