Hirdetés

Tényleg ingyenes lesz a Netflix Magyarországon? Itt a válasz, ami mindenkit érdekel

Nap Híre portré Nap Híre

Kenyában már letesztelte a streamingszolgáltató az ingyenesen elérhető, ugyanakkor reklámokkal tűzdelt változatot és a hírek szerint hamarosan Európában és Ázsiában is elindulhat a tesztüzem.

A Netflix még tavaly vezette be a szolgáltatás ingyenes verzióját Kenyában, azonban a tesztüzemet az év végén le is zárták. Jelenleg a tesztidőszak alatt szerzett adatokat elemzik a cégnél, azonban egyes bennfentesek arról számoltak be a napokban, hogy az amerikai vállalat azt fontolgatja, hogy más kontinensekre is kiterjesztik ezt az ingyenes, cserébe reklámokkal teli funkciót - írja az Index.

A hírek szerint első körben az európai és az ázsiai piac lenne az érintett. Viszont felhívták a figyelmet, hogy az ingyenes Netflix csak bizonyos korlátokkal használható - többek között a felhasználók tetemes mennyiségű reklámokkal lennének bombázva a sorozatok és a filmek alatt, ám ez elég megtérülő üzleti forma lehet a streamingóriás számára.

A Netflix ingyenessé tételével olyanok is elkezdenék használni a platformot, akik korábban nem engedhették meg maguknak, ezáltal pedig tovább növekedhetne a felhasználóbázis, a több felhasználó pedig több megjelenített reklámot is jelent, tehát nőne a bevétel.

Azonban eddig még semmilyen konkrét döntés nem született a cégnél ez ügyben, így az sem ismert, hogy pontosan mennyit is kell várni az ingyenes Netflix életbelépésére.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés