Hirdetés

Nemzetközi botrány, lepofozta Magyarországot a Hungaroring biztonságisa

Morvay Péter portré Morvay Péter

Nagy kár, hogy az év legjelentősebb sporteseménye előtt nem a futammal, hanem egy önbíráskodó biztonsági őrrel foglalkozik a külföldi sajtó.

Pénteken a Forma–1-es Magyar Nagydíj szabadedzése alatt egy biztonsági őr megütötte a világhírű fotóügynökség, a Getty Images angol fotósát.

A vita abból alakult ki, hogy nem nyitottak ki egy bezárt kaput a brit fotóriporter, Mark Thompson számára.

Mark Thomson így nem tudott visszamenni arra a területre, ahol előzőleg dolgozhatott. A brit sajtós elméletileg beléphetett volna, de a sportbírók utasítására ezt a biztonsági szolgálat embere nem engedte. 

A konfliktus elmérgesedett és a biztonságis megütötte a fotóriportert, akinek felrepedt a szája.

A jelenetről a brit fotó a Twitter oldalán tett közzé képeket, "a Forma-1 biztonságisok barátságos arca, magyar módra" kommentárral. 

Az incidens után a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) egyik magyar tagja, Szabó Zsolt feljelentést tett a gödöllői rendőrségen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság vétségének gyanúja miatt.

"Az eset részleteit sem ismerem pontosan, ám bármi is történt, számomra elfogadhatatlan, hogy egy biztonsági őr önbíráskodjon, megüssön egy embert" - mondta a Blikknek Szabó Zsolt, aki a feljelentést tette.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya garázdaság vétsége miatt indított büntetőeljárás keretében nyomozást kezdett.

A Magyar Nagydíjjal kapcsolatban a csillagászati büféárak miatt is érkezek kifogások, az 5000 forintos „magyaros lángosról” mi is írtunk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés