Hirdetés

Bejelentés jött a Nemzeti Konzultációról: ezekben a kérdésekben kíváncsi a kormány a magyarok véleményére

Nap Híre portré Nap Híre

Többéves, előre kiszámítható béremelési programot szeretne a kormány, ebben a kérdésben is várják a véleményeket a most induló nemzeti konzultációban - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalán szombaton közzétett videóüzenetében.

Hidvéghi Balázs a videóban emlékeztetett, hogy az új gazdaságpolitikáról szóló nemzeti konzultáció egyik fontos kérdése lesz a béremelési program. Az elmúlt években jelentős béremelések történtek. A közszférában nagyot nőtt többek között az ápolók, az orvosok, a tanárok, az óvónők, a rendőrök, a tűzoltók és a katonák bére. A versenyszférában is folyamatos a bérnövekedés - sorolta az államtitkár. Kitért arra is, hogy a baloldal kormányzásához képest a minimálbér és a garantált bérminimum három és félszeresére nőtt, és az átlagbér is több mint megháromszorozódott.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: itt nem szeretnének megállni, az a cél, hogy a gazdaság erősödése mellett a családok jövedelme tovább nőjön és egyre jobban megérje dolgozni - írja az  MTI. 

A kormány azt gondolja, hogy új megállapodást kell kötni a munkáltatókkal és a munkavállalókkal egy többéves béremelési programról. Ez lehetővé teszi a minimálbér és a garantált bérminimum, valamint ezek hatásaként az átlagbér gyors emelését - fejtette ki.

El akarunk jutni oda, hogy elérjük a négyszázezer forintos minimálbért és az egymillió forintos átlagbért - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy a nemzeti konzultációban hamarosan mindenki elmondhatja a véleményét erről a kérdésről is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés