Hirdetés

Itt a miniszterelnök rendkívüli bejelentése: komoly béremeléssel számol

Nap Híre portré Nap Híre

Komoly esélyt lát az érzékelhető bérnövekedésre Magyarországon a miniszterelnök a következő két-három évben is. Orbán Viktor ezt pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában mondta.

Orbán Viktor leszögezte, a legjobb, ha azok döntenek a béremelésről, akik csinálják, és a magyar gyakorlat pontosan ilyen: a munkavállalók és a munkaadók minden évben megállapodnak arról, hogy milyen béremelés legyen - közölte az MTI. 

Üdvözölte, hogy az idei évben is komoly emelésekről tudtak megállapodni, így komoly béremeléssel számol, és úgy látja, hogy fenn tud maradni egy érzékelhető béremelés a következő két-három évben is.

Az ukrajnai háborúról szólva a kormányfő hangsúlyozta, a világ "normális gondolkodású része" mindig is békepárti volt, azt kellett elindítania békemissziójával, hogy a nyugatiak is elkezdjenek gondolkodni a béke lehetőségéről.

A békemisszió ezt a gondolatot elindította, hiszen óriási vitát kavartunk Európában, a békemisszió nélkül ilyen vita el sem indult volna - értékelt Orbán Viktor.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés