Hirdetés

Kiderült: irgalmatlan sokat keresnek ezek a magyar focisták

Nap Híre portré Nap Híre

Európai összesítésben a 18. helyen állt Magyarország az NB I.-es csapatok bérköltségeinek terén 2022-ben, ez jelentős előrelépést jelent.

Bár Magyarországon nem nyilvános, hogy mennyit keresnek a játékosok, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) legfrissebb üzleti jelentéséből azonban ezt ki lehet következtetni. Hazánkban 2022-ben 99 millió eurót költöttek összesen az élvonalban lévő csapatok a bérekre, ami 6,3 százalék növekedést jelent az előző évhez képest - írja a 444

Megjegyzik, hogy 2015-ben a bérköltségek rangsorának 24. helyét foglalta el Magyarország, akkor ugyanis 42 millió eurót költöttek fizetésekre az NB I-ben.

A korábbi évek adatai, illetve ezek folyamatos változása alapján a lap arra következtetett, hogy 2022-ben a teljes bérköltség 62 százalékát költötték a tartalékosokra, az U19-esekre és a sztárjátékosokra, beleértve a bónuszt és a járulékokat is. 

A Transfermarkt adatbázisa szerint 38 fő volt az élvonalbeli csapatok átlagos létszáma a vizsgált időszakban, amiből az következik, hogy egy magyar NBI-es játékos átlagosan havi 4,5 millió forintot keresett, ami 800 ezer forinttal, illetve 18 százalékkal haladta meg a korábbi év becsült átlagát.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés